Duyurular
Ana Sayfa / Astsubay / 2018 Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar
bordo berelilerin maaşları

2018 Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar

2018 Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar?

Bordo Bereliler, askeri birlik içerisinde en zor şartlarda görev alan ve bu görevlerini oldukça zorlu eğitimler sonucunda tamamlayan askerlerdir. Ülkenin terör ile mücadele kanadında aktif şekilde rol alan bordo bereliler, yaklaşık 9 ay süren zorlu eğitimler sonucunda görevlerini icra etmektedir.

Genel olarak ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren bordo bereliler, kendi içlerinde rütbeye göre ayrılmaktadır. Bu rütbe hiyerarşisi maaş konusunda da etkili olmaktadır. Kısacası, bordo bereliler için rütbe arttıkça alınan maaşlar da artmaktadır.

Bordu-Bereli-Nasıl-Olunur

Bordo Bereli Maaşları

Bordo bereliler arasında rütbe em maaş konusunda hem de askeri statü açısından oldukça önemlidir. 2018 yılı belirlenen maaşlar ile birlikte bordo bereliler arasında en düşük maaş 3.800 civarındadır. Bu rakam, rütbe arttıkça çoğalmaktadır. En düşük rütbe değil, ama ortalama bir rütbeye sahip bordo bereli maaşı ise 2018 yılı için yaklaşık olarak 5.000 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu maaşlar, askerlerin bordo bereli olarak elde ettikleri maaşlardır. Görev alınan süre ve yere göre elde edilen tazminatlar maaşlara eklenmemiştir. Fakat görev süresine ve aktif şekilde bazı operasyonlarda görev alan bordo berelilerin maaşları ortama bir rütbe için 7.500 civarında olmaktadır.

Bordo Bereli Maaşlarını Etkileyen Unsurlar

Bordo bereli maaşları genel olarak rütbeye göre değişmektedir. Rütbe arttıkça elde edilen maaşlarda artış göstermektedir. Bunun yanı sıra bordo berelilerin görev süreleri de maaşları etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır. Ayrıca, bazı bordo bereliler gerek yurt içinde gerekse yurt dışında özel operasyonlara gönderilmektedir. Bu operasyonlar bazen ülke genelinde terörün yoğun olduğu bölgelerde de yapılmaktadır. Bu operasyonlara aktif şekilde katılarak, başarı gösteren bordo bereliler operasyona göre çalışma tazminatı almaktadır. Bu tazminatlar da operasyon sürecinde maaşları oldukça fazla etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

1 Soru Var!

  1. Hep merak etmişimdir bu konuyu teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir