Duyurular
Ana Sayfa / Askeri Haberler / 2018 Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Şartları
milli-savunma-universitesi-kara-harp-okulu-sartlari-696x348

2018 Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Şartları

2018 Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Şartları

2018 Milli Savunma Üniversitesi 2018 yılı için öğrenci alım ilanını yayımlamış bulunmaktadır.

Başvuru İçin Gerekli Olan Koşullar

Öncelikle astsubaylık sınavına girecek adaylar 2018 yılı yükseköğretim kurumları sınavının ilk oturumu olan temel yeterlilik sınavına giriş sağlamış olmalıdır. Halk okulları için ise yeterlilik sınavının yanında yükseköğretim kurumları sınavının ikinci aşaması olan alan yeterlilik sınavına da girmiş olması gerekmektedir.

milli-savunma-universitesi-kara-harp-okulu-sartlari-696x348

Sınava Katılmak İçin Önemli Olan Hususlar

-TC vatandaşı olmak
-Harp okulları için hem erkek ve bayan öğrenci alınacak olup ast subaylık sınavına sadece erkekler girebilecektir.
-Harp okulları için en fazla 20 yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu olunmalıdır.) ve astsubay meslek okulları için en fazla 21 yaşında olunmalıdır. (1997 ve sonrası doğumlu olunmalıdır.)
-Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan sınava başvuru sağlanmalıdır ve gerekli olan taban puan alınmış olmalıdır.
-Adli olarak da adayın kendisi ve ailesinin yüz kızartıcı suçu olmamalı, terörle bağlantılı vb. suçların olmaması gerekmektedir.
-Lise ve dengi okullardan mezun olmanın gerektiği gibi son sınıf öğrencileri de başvuru işlemlerinin son gününe kadar mezun olmaları gerekmektedir.

Başvuru Süreleri Ve Ücretler

Sınava başvuru sağlayabilmek için öncelikle sınav ücreti olan 80 TL tutarı 16 Şubat 2018 tarihine kadar yatırmanız gerekmektedir. Sınava başvuru süresi ise 9 Ocak- 15 Şubat 2018 tarihleri arasındadır. Sınav tarihi 18 Mart 2018 olup saat 10.15 de sınav başlayacak olup 135 dakika sürecektir.

Sınavın Aşamaları

Yapılan ilk değerlendirme sonrasında adaylar en yüksek puan alandan en düşük puan alana kadar kendi puan türlerine göre sıralanacaktır. Bu sıralamaya göre Milli Savunma Bakanlığı tarafından ikinci seçim aşamasına geçilecektir.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir