Duyurular
Ana Sayfa / Askerlik / Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Şartları
deniz kuvvetleri sözleşmeli er alımı

Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Şartları

Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Şartları

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli bölümleri arasında yer alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı belli dönemlerde personel alarak bunu duyurmaktadır. Komutanlık tarafından alınan bu personeller; er, subay ya da astsubay olabilmektedirler. Bu alımların her birinde farklı koşullar aranmaktadır.

Tüm koşullar alınacak personelin durumuna göre belirlenmektedir. Deniz Kuvvetlerinin aldığı personellerin bir kısmı sözleşmeli er statüsünde yer almaktadır. Deniz Kuvvetleri sözleşmeli er alımı yapacağı zaman Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında gerekli olan bütün bilgiler verilmektedir.

deniz kuvvetleri sözleşmeli er alımı

Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alımı İçin Aranan Şartlar

1. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.

2. Başvuru yapmak isteyen bu adayların en az ortaokuldan mezun olması gereklidir. Ortaokul mezunu olmayan adayların başvuruları kabul edilmemektedir. Bu adayların sözleşmeli er olabilmeleri için öncelikle askerlik hizmetlerini ya bitirmiş ya da askerlik hizmetlerine başlamış olmaları şarttır. Ancak lise, lisans veya ön lisans mezunları için böyle bir şart söz konusu değildir.

3. Bir diğer şart ise yaş ile ilgilidir. Sözleşmeli erlerin en az 20 ve en fazla 25 yaşında olması istenmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir husus da 20 yaşından gün almamışsa ya da 26 yaşından gün almışsa başvuru reddedilmektedir.

4. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, alacağı personellerin disiplin durumlarına çok önem vermektedir. Bu yüzden geçmiş yıllarda disiplinsizlik sebebi ile askeri okuldan atılmış olan bir adayın başvurusu direkt reddedilmektedir.

5. Başvuru yapmayı düşünen adayların önceden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir bölümünde uzman erbaş, uzman jandarma, subay, astsubay ve sözleşmeli er olarak görevde bulunmamış olması gerekir. Aksi taktirde başvurusu reddedilmektedir.

Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alım Aşamaları

Sözleşmeli er alımı yapılırken bazı adaylar bir sonraki aşamaya geçmeyi hak kazanırken bazı adaylar ise elenmektedir. İkinci aşamada ise adaylar bazı sınavlara girerler. Başarılı olanların gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra göreve alınırlar.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir