Duyurular
Ana Sayfa / Astsubay / Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu Nasıl Doldurulur
Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu

Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu Nasıl Doldurulur

Güvenlik Soruşturma Ve Arşiv Formu

Uzman Çavuşluğa başlayacak arkadaşlarım öncelikle Hayırlı olsun.  Sınav ve mülakata gitmeyi hak kazanan adaylardan istenen bir belge mevcuttur bu belge size ait olan  sizin bilgileriniz ile dolacak olan güvenlik  araştırma ve arşiv formu.   Bu belgedeki bilgiler sayesinde sizin hakkınızda Olumlu yada olumsuz sonuçlara ulaşmak için sizlerden  Bilgileri istemektedir. Peki bu Güvenlik ve arşiv formu nasıl doldurulur sizlere bunu dilim döndüğünce   yazı olarak sizlere aktarmaya çalışacağım.

Bu forum sadece uzman çavuşlara mı özel Hayır sadece uzman çavuş rütbesine haiz olan kişilere özel değildir bir çok kamu kurumu bu forumdan istemektedir.  Her rütbelerde alım olduğu gibi  Subay , Astsubay , Uzman çavuş  , Sözlemeli Er’liğe başvuran kişilerden bu Güvenlik Soruşturma ve Arşiv Formu  istenmektedir.

Güvenlik Soruşturma Ve Arşiv Formu Nasıl Doldurulur

Güvenlik soruşturma ve Arşiv formunu doldurmadan önce Dikkatli bir şekilde okuyup öyle doldurmanız gerekmektedir. Bu forumu doldururken BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN doldurulmalıdır.

Peki formu nereden indirip dolduracağım diyenler çıkacaktır Yada bilgisayarında olmayanlar hemen onuda konuya ekleyeceğim.  Forum Milli Savunma Bakanlığının Resmi internet sitesin’de  En güncel şekilde ihtiyacı olan kişiler herhangi bir üyelik almadan en güncel şekilde indirebilirler.

İndirme linki:   TIKLA İNDİR

Yukarıda verdiğim linkten indirip bilgisayar üzerinden doldurabilirsiniz. Doldurmadan önce mutlaka dikkatli olmanız gerekmektedir Kamu kurumuna verileceği için eksiksiz ve tam olmalıdır.

Belgenin 1. Bölümünde sizin ile ilgili bilgiler sorulmaktadır

Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu-1

Buradaki boşluklar eksiksiz doldurulmalı Ve TAMAMI BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN DOLDURULMALIDIR…!!

  1. Adı Soyadı: Adınızı, varsa ikinci adınızı ve soyadınızı kısaltma yapmadan okunaklı olarak yazınız. Mahkeme kararı ile soyadınızı değiştirdiyseniz önceki soyadınızı şimdiki soyadınızdan sonra parantez içinde yazınız. Örnek: MEHMET DAG ( BAG)
  2. Uyruğu: Uyruğunuzu yazınız. (Uyruk Vatandaşı olduğunuz Ülke Anlamına gelir. Türkiy Cumhuriyeti vatandaşları T.C. yazacaklardır.)
  3. T.C. Kimlik Numarası: T.C. vatandaşlık numaranız (11 Haneli) ile nüfus cüzdanından bakarak yazınız.
  4. Doğum Yeri: Nüfus cüzdanınızdaki doğum yerini yazınız.
  5. Doğum Tarihi (Gün Ay Sene): Okunaklı olarak yazınız. Örnek 20.03.1994.
  6. Telefon Nu. Ev/ Cep: Ev ve Cep telefon numaralarınızı alan koduyla birlikte yazınız. Ev telefonunuz yoksa 2. bir cep telefonu yazılabilir. Örnek 272 612 40 69
  7. Nüfusa kayıtlı olduğunuz yer il-ilçe, Köy/Mahalle, Cilt Nu., Aile S. Nu., Sıra Nu., Seri Nu., Veriliş Tarihi, Medeni Hali, Dini, Veriliş Sebebi, Kayıtlı Olduğu Nüf. İdaresi : Nüfus cüzdanınızdaki bilgileri kısaltma yapmadan yazınız.

 

Belgenin 2. Bölümünde Adresiniz ile ilgili bilgiler sorulmaktadır.

Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu-2

Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu 2
  1. İkamet adresi: Terhis olan adaylar şu anda oturduğu adresi kısaltma yapmadan, mahalle, sokak, cadde, kapı nu., il ve ilçe belirterek yazacaklardır. Halen asker olan adaylar sivilde oturduğu adresini kısaltma yapmadan mahalle, sokak, cadde, kapı nu.,il ve ilçe belirterek yazacaklardır. Buraya beyan edilen adresin asgari 3 (üç) ay boyunca değişmeyecek olması ve adres kayıt sistemine kayıtlı olması önemlidir. Ayrıca birlik, kışla, orduevi ve askeri gazino vb. adresleri yazmayınız.
  2. Daimi Adres: Halen oturduğunuz adresle aynı ise halen oturduğunuz adresin aynısını yazınız, farklı ise farklı olan adresi kısaltma yapmadan mahalle, sokak, cadde, kapı nu. il ve ilçe belirterek açık ve okunaklı olarak yazınız.

Belgenin 3. Bölümünde Eğitim Bilgileriniz, Son çalıştığınız(yada çalışıyor olduğunuz) yer  ile Askerlik ile ilgili  bilgiler sorulmaktadır.

Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu-3

Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu 3
  1. Öğrenim durumu (Mezun olduğu okul): En son mezun olduğu okula giriş ve mezuniyet tarihi ile ismi ve yeri il/ilçe belirtilerek yazılacaktır. Okulun hizasına durumunuz hangisine uyuyorsa (Mezuniyet, Tasdikname) o sütuna “X” olarak işaretleyiniz.
  2. Son Çalıştığı İş Yeri: Başlangıç tarihi gün, ay ve sene hanesine, ayrılış tarihini gün, ay ve sene olarak yazınız. Örnek 22.05.2012’den – 13.10.2014’e gibi. Ünvanı kısmına çalıştığı işyerinin adı yazılacak. İşin nevi kısmına yapılan iş belirtilecek (Demir ustası, garson vb.), işyerinin adresi ise açık bir şekilde ilçe ve ili de içerecek şekilde yazılacaktır.
  3. Askerlik Durumu: Terhis olan adaylar askerlik başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak, askerlik sürecince aldığı cezaları ve terhis olduğu birliğin adı ve yerini (ilçe ve il) yazacaklardır. Halen asker olan adaylar askerliğe başlangıç tarihini gün, ay ve yıl olarak, görev yaptığı süre içerisinde aldığı cezaları ve askerlik yaptığı birliğin adı ve yerini (ilçe ve il) yazacaklardır.

Belgenin 4. Bölümünde Ailevi bilgiler sorulmaktadır.

Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu-4

Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu 4
  1. Ailesi hakkında bilgi: Adı Soyadı hanelerinde belirtilen aile ferdinin adı, varsa ikinci adı ve soyadı kısaltma yapılmadan açık olarak yazılacaktır. Doğum yeri ve tarihi hanesine doğum yeri il ve ilçe olarak, Doğum tarihi sadece sene olarak okunaklı yazılacaktır. Örneğin; POLATLI / 01.05.1969. Yaşıyorsa adresi ve telefon numarası hanesine adres açık olarak mahalle, sokak, cadde, kapı nu. il ve ilçe belirterek yazılacaktır. Telefon numarası üçüncü maddede verilen örneğe uygun olarak yazılacaktır. Aile ferdi yaşamıyorsa adres bölümü hariç doldurulacak, adres bölümüne ise “Vefat” yazılacaktır. TCKN: 11 haneli T.C. vatandaşlık numarası yazılacaktır. T.C. vatandaşı değilse, uyruğu yazılacaktır. (ALMAN vb.) Eş bilgisinde evlenmeden önceki soyadı ad-soyad bölümüne parantez içinde yazılacaktır. Örneğin; HALİME KURT (ÖZSOY).Mesleği: Meslek bilgisi yazılacaktır.

Belgenin 5. Bölümünde Size referans olabilecek kişiler ile ilgili  bilgiler sorulmaktadır. (Dikkat burada sizi en iyi tanıyan kişileri vermeniz önemlidir.

Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu-5

Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu 5
  1. Hakkınızda bilgi verecek şahıslar: Hakkınızda bilgi verecek üç kişinin (akraba ve eski işverenler hariç) adı, soyadı, ikamet (ev) adresi veya iş adresi (mahalle, sokak, cadde, kapı nu. il ve ilçe belirtilecek) ve telefon numarası, doğum yeri ve doğum tarihi, TCKN ve mesleği açıkça yazılacaktır.

Belgenin 6. Bölümünde hakkınzda kesinleşen ceza ya da ceza gerektiren bir dava olup olmadığı sorulmaktadır.

Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu-6

Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu 6
  1. Onbeşinci maddeyi okuyup cevabınıza uygun olarak “VAR” veya “YOK” un yanındaki parantezin içerisine çarpı “X” işareti koyunuz. Cevabınız “VAR” ise; ilgili mahkeme kararını, dava devam ediyorsa, dosya numarasını, dava konusunu ve davanın görülmekte olan mahkemesinin adını belirten belgeyi forma ekleyiniz.

Bölüm 7 ise onaylama ve imzalama bölümüdür

BU BÖLÜM TÜM BİLGİLER  DOLDURULUP BİLGİSAYARDAN ÇIKTI ALINDIKTAN SONRA MAVİ MÜREKKEPLİ KALEM İLE İMZA ATILACAKTIR (DİKKAT SADECE İMZA ATILACAKTIR- İSİM VE TARİH YAZILMAYACAK)

Güvenlik-Soruşturması-Arşiv-Formu-7

Güvenlik Soruşturması Arşiv Formu 7
  1. Onaltıncı maddeyi okuyup, imzanızı MAVİ MÜREKKEPLİ KALEMLE atınız.

 

Umarım faydalı olabilmişizdir. Merak ettiklerinizi yorumlara yazarak öğrenebilirsiniz

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

1 Soru Var!

  1. MERHABA KİMLİK BİLGİLERİNİ NÜFUSTA Kİ GİBİ YAZDIM FAKAT ŞUAN YENİLENEN ÇİPLİ KİMLİKLERDE AİLE SIRA KAYITLI OLDUĞU İL GİBİ BİLGİLER YER ALMIYOR ESKİ KİMLİKTE GÖTÜRÜLMESİ GEREKİYOR MU ACABA? AYRICA TANIYAN SAHIŞLAR BÖLÜMÜNE NİŞANLIMI DA YAZSAM OLUR MU?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir