Duyurular
Ana Sayfa / Sözleşmeli Er / Sözleşmeli Er Alım Şartları ve Maaşı
Sözleşmeli Er Yaş Sınırı Kaç

Sözleşmeli Er Alım Şartları ve Maaşı

Sözleşmeli Er Yaş Sınırı Kaç

Başlıkta yazdığımız gibi sözleşmeli er’liğe gidecek arkadaşların bizlere defalarca sorularını ilettiği bazı soruları zamanla sizlere cevaplamaya çalışacağım.  Günümüzde Sözleşmeli erliğe gidenlerin sayısı oldukça fazla olup her geçen gün dahada girmek isteyen genç kardeşlerimiz var.

Bu kutsal meslekte TSK’nın üniformasını giyip kutsal görev yapmak isteyen binlerce genç adaylar mevcut. Bazı sorular geliyor Neler yapıyorlar , Maaş alıyorlar mı buna benzer sorular.

Sözleşmeli er Maaşı Kaç para

Sözleşmeli erliğe giden arkadaşlarımız hem kendisine hemde ailesine gelecek olmak için gidiyorlar. gelecekte kendilerine iyi bir gelecek ailesinin geçimini rahatlatması amacıyla  iman gücüyle bu meslekte yıllarını veriyorlar.

Maaşları ise Yerine göre degişiyor 3 bin ile 3500 Tl arasında degişiyor.

Sözleşmeli Er ‘lik Yaşı Kaç

Millî Savunma Bakanlığı, Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre sözleşmeli er olarak atananların sözleşmeleri en fazla 29 yaşın bitimine kadar yapılabilmesi kuralı değişti.

Sözleşmeli Er Alım Şartları

Milli Savunama Bakanlığının Resmi sitesinde Yayımlanan Klavuza Göre   Sözleşmeli Erliğe  Şartları uyan adaylar başvurabilecektir:

(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

(2) En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar), En az ilköğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğanlar),

(3) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

(4) Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

(5) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

(6) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; (a) Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere – 5 – yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından, (b) Firar, amir veya üste fiili taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, (c) 22 Mayıs 1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148’inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkûm olmamak,

(7) Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,

(8) Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,

(9) Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarından Nitelik Belgesi (TABLO-2) almış olmak,

(10) Askerlik hizmetini yapmakta iken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olmak,

(11) Boy ve kilo oranları tablosunda (TABLO-3) belirtilen değerler içerisinde bulunmak,

(12) Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamaktır.

 

Yazılı Sınav Konuları Neler

Sözel (Atatürkçülük ve inkılap tarihi, kompozisyon vb.) ve sayısal (temel matematik, dört işlem vb.) konulardan oluşan toplam beş soru sorulmaktadır. Yazılı sınav sonuçları mülakat esnasında değerlendirilmektedir. Yazılı sınavın baraj notu bulunmamaktadır.

 

Sözlü ve FYT Değerlendirme Nasıl ?

Sınavların değerlendirilmesi 100 tam puan üzerinden yapılmaktadır. Bu puanın; % 30’unu yazılı sınav, % 40’ını mülakat ve % 30’unu FYT notu oluşturmaktadır.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir