Duyurular
Ana Sayfa / Genel / 2021/1 Dönem Sözleşmeli Er Alımı Ne Zaman ve Nerede Olacak?
Sözleşmeli Er Alımı 2021

2021/1 Dönem Sözleşmeli Er Alımı Ne Zaman ve Nerede Olacak?

MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı 29 Mart -15 Nisan tarihleri arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı adresinde yapılacaktır. Bu komutanlık Ankara Mamak’ta bulunmaktadır. Peki bu seçimler nasıl olacak? MEBS Oku8lu ve Eğitim Merkezine gelen adaylar sınav yerlerine küçük gruplar halinde alınacaklardır.

İkinci grup adaylar ise 29 Mart ile 15 Nisan  tarihleri arasında Personel Temin Dairesi Başkanlığının sorgulama sayfasında verilen tarih ve saatlerde sınav yerlerinde olmaları gerekmektedir. Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunması için alınacak adayların tam saatlerinde orda olmaları gerekmektedir. Başka şehirden gelen adaylar için önemli bilgi seçim işlemleri 1 gün boyunca devam edecek. Peki bu seçimin aşamaları nelerdir?

Bu aşamalar ;Evrak Kabul, Fiziki Değerlendirme (Boy ve kilo oranlarının kontrolü), Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat, Hastane sevk aşamalarından oluşmaktadır. Başvuru yapacak olan sözleşmeli er adayları alım yapılacak olan yere başvuru kılavuzundaki belgelerin aslı ve fotokopisini beraberinde getireceklerdir. Belgelerden sonra fiziki yeterlilik testine katılabilmek için yanlarında Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı ve bunun gibi lazım olacak şeylerin getirilmesi gerekmektedir. 3.olarakta tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) alacakları “Durum Bildirir Tek Hekim Raporu” nu yanlarında getirmeliler.

Adaylar Hayat Eve Sığar Uygulamasından alacakları HES Kodlarını (pembe kapaklı dosya üzerine yazılı olarak veya QR Kodu çıktısı) yanlarında getirecektir.
        (1) Nizamiye girişinde Covid-19 önlemleri kapsamında HES Kodu (Hayat Eve Sığar) Sorgulaması yapılacak,
        (2) HES Kodu olmayan ve HES Kodu sorgulama sonucu RİSKLİ olan sözleşmeli er adayları  Nizamiyeden içeri alınmayacak, HES Kodlarını tedarik etmesi sonrasında sınava alınacak,
        (3) HES Kodu sorgulama sonucu RİSKLİ olan adaylar; HES Kodu sonuçlarının normale dönmesi durumunda, sözleşmeli er alımının son günü olan  15 Nisan 2021 tarihinde kabul edilip sınavı yapılacaktır.
Koronavirüs tedbirleri açısından sağlıklı önlemler almak hepimiz için bir görev ve sorumluluktur sınav süreci ve sonuna kadar maskelerimizi uygun olduğu biçimde adayların takması gerekmektedir.
Belgelerini yanlış veya eksik getiren adayların başvuruları iptal edilecektir. Adayların yanlarında getirdikleri delici ve kesici alet, ateşli silah, büyük çanta/valiz, cep telefonu, cep telefonu için taşınabilir şarj ünitesi, harici bellek vb. eşyalar kesinlikle sınav merkezine kabul edilmeyecektir.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir