Duyurular
Ana Sayfa / Askeri Haberler / Askerlik çürük raporu nedir? Nasıl alınır 2018

Askerlik çürük raporu nedir? Nasıl alınır 2018

Çürük raporu nedir? Nasıl alınır 2018

Kamuoyunda yaygın olarak bilinen çürük raporu kişinin askerliğe elverişli olup olmadığını tespit eder bu rapor askerlik şubelerinde askerlik meclisi olarak tanımlanmış iki Türk’ten oluşan heyet tarafından ya da daha çok askeri hastaneler tarafından verilir bununla ilgili olarak Türk silahlı kuvvetleri sağlık yeteneği Yönetmeliği esas alınır Yönetmeliğinde şuuru kapalı olarak tarafından verilmiş olan kıstasları size tek tek olarak anlatılmış.

Bu raporun edinilmesi için Eğer kişi yatalak veya gözle görülür biçimde çürük raporu almaya hakkı var ise 2 sivil ve tabipler askerlik şube başkanı yada vekili ile birlikte çürük raporu verilebilir.
Bunula birlikte çürük raporunun askerlik yapmaya uygun olmayan kişilere verildiği aşikardır.

Usülsüz çürük raporu almanın cezası nedir ?

Resmi evrakta sahteciliğik suçu iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalıdır bu raporu düzenleyenlerin resmi görevi olan kişiler olması durumunda daha ciddi cezalar verilmektedir. Son derece ağır ceza yaptırımı olan hapis cezası yaptırımı olan bu suçun bir diğer yan yaptırımıda 1111 sayılı askerlik kanununda tanımlandığı üzere para cezasıdır.
Kişilerin ciddi bir idari ve para cezası altına girecek olmasına neden olan çürük raporundan özenle kaçınılması gerekmektedir. Bu kişiler sivil mahkemelerde yargılanmaktadır ve gerekirse buralarda haklarında hüküm kesfedilmektedir. Ayrıca son olarak Askeri mahkemelerde yargılama yapılmamaktadır.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir