Uzman Erbaş Olmak
Son Zamanlarda Alımlar yoğunlaştıkça Sınav Vakitleri geliyor Arkadaşlarımız klavuzu okusalar aslında Neler götüreceklerini yazıyorlar ama olsun bizler yine mesleğe başlayacak kardeşlerimize yardım için yine yazarız yorulmadan bıkmadan. Amacımız mesleğe başlarken zorluk çekmeden Doğru bir yolda sağ sağlim mesleğe başmaları bizi en çok mutlu eden birşeydir.
Uzman Erbaş maaşlarının iyi olmasından Ve en önemli etken bizlerin İçimizde atalarımızdan gelen kanlar vatanımıza milletimize baglılıgımızın bir göstergesidir. Her ne kadar vatan milletimize canımız feda olsada ailemizin ve kendi geleceğimiz için çalışmak zorundayız. Uzman Erbaş Maaşlarının iyi olmasından dolayı askerlik çağına gelen genç kardeşlerimizin ilgisini çekmektedir. Tabi bunların belli başlı şartlarıda vardır. Diğer uzman çavuş kategorisinden bakarak Neler gerektigini şartlarda neler var onlara gözatabilirler.
Uzman Erbaş Sınavına Giderken Ne götürmeliyim
En çok bizlere sorulan sorulardan olan sınava ne götüreceğim Neler götürmem gerektini bizlere soruluyor. Sizler için hazırladığımız bu yazıyı umarım okuyarak kafanıza takılan sorularıda bizlere sorabilirsiniz.
Sol Taraftaki Pembe Kapaklı Yarım dosyadan lazım Evraklarımızı bu dosyaya sırayla koyup teslim edecez. Bu dosyayı Bir çok kırtasiyecilerden temin edebilirsiniz. Ayrıca Dosyanın ön yüzünde ki yere TÜKEMEZ KALEM ile Aday numarası varsa, Adınızı ve Soyadınızı Yazacaksınız.
- Diplomanın Aslı ve bir adet fotokopisi( eğer diploamanızı bulamıyorsanız, geçici mezuniyet belgesi, ya da okuldan onaylı öğrenim durumu belgesi, ve bir adet fotokopisi, E-devlet ten alınmış öğrenim durum belgesi)
- Askerliğini Çavuş olarak yapmış adaylar için varsa çavuş diploma fotokopisi
- Askerliğini bitirmiş adaylar için terhis belgesinin aslı yada askerlik şubesinden alacakları terhis belgesinin onaylı fotokopisi
- Bulunuyorsa ehliyet, spor kursu, kalfalık belgesi, bonservisleri, başarı belgeleri, askeri ehliyetler (yani sizin özeliklerinizi ispatlayabilecek herşey ) asılları ve birer fotokopisi
- Aday Gazi veya Şehit eşi veya çocuğu ise Gazi / Şehit olan kişi TSk mensubu ile ilgili kuvvet komutanlığının personel daire başkanlığından, diğerleri ise Sosyal güvenlik kurumundan alacakları belge ve birer adet fotokopisi
- Nitelik belgesi (Askerlik Hizmeti devam eden adaylar için ) Birlik komutanı tarafından onaylanmış ve mühürlenmiş kapalı zarf içinde getireceklerdir. (Dikkat Bu Zarfı kesinnlikle Siz açmayınız)
- Nüfus Cüzdanı aslı ve iki adet Fotokopisi (Önlü ve Arkalı olacak, iki adet olacak)
- İmzalı Muvafakatname( Fiziki yeterlilik testinde mekik, şınavi koşu, yapılacağından ortaya çıkabilecek hertürlü sağlık problemlerinde sorumluluk tarafıma aittir yazısı)
- Fiziki yeterlilik Sınavına katılabilmek için “adayın spor (mekik, şınavi koşu,) yapmasında sakınca yoktur onayılı doktor raporu örneği şu şekildedir (aile hekimlerinden yada hastanelerden alabilirsiniz. fakat hastanelerde tek hekim raporları ücretlidir.)
- Adresi Başvuru yaptıktan sonra değişenler İl Nüfus Müdürlüklerinden “Vukuatlı Nufus kayıt örneği” getirmeleri gerekmektedir.
- Adli sicil veya adli sicil arşiv kaydı olanlar, mahkeme kararı ile kesinleşme
şerhinin aslı ve fotokopisini beraberinde getirecekler. - Son 3 Ay içinde çekilmiş 8 adet vesikalık fotoğraf (yan profil fotoğrafları geçerli olmaz)
- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu. Bu form kuralına uygun olarak doldurulacak ve önlü arkalı 2 kopya olarak hazırlanacaktır . Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu nasıl dolduruluacağını bu haberimizde paylaştık .
Yukarıda Belirttiğimiz evrakların tamamını eksiksiz ve aynı sırada olmak üzere Ve en önemlisi ( en üstte olacak olan Sınav çağrı belgesi ) yarım kapalı dosyaya konularak teslim edeceksiniz.
İmzalı muvafakatname yazısı nerden çıkarılıyor yardımcı olursanız sevinirim birde güvenlik soruşturması formunu nerden çıkarıcaz yardımlarınızı bekliyorum