Duyurular
Ana Sayfa / Genel / 2021 Jandarma Astsubay Alımında Ön Lisansta Bölüm Şartı Var mı?

2021 Jandarma Astsubay Alımında Ön Lisansta Bölüm Şartı Var mı?

Jandarma Astsubay alımları 15 Mart 2021 tarihi itibarıyla başladı ve 28 Mart tarihine kadar devam edecek. Başvurular Jandarma Genel Komutanlığının sitesinden gerçekleşecek. Başvuruları gerçekleştirirken birçok aday bu sene getirilen ön lisansta bölüm şartına takılıyor. Peki bu adaylar ne yapmalı?

Jandarma Genel Komutanlığının sitesinde yayınladığı kılavuzda ön lisans bölümlerinin tablosu var ancak tabloda olmayan ve tablodaki bölümle denklik/eşdeğerlik sağlayan bölümler var. Örneğin; Sanat Tarihi bölümü tabloda yok ancak Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü kılavuzdaki tabloda mevcut. Bu durumda adaylar için başvuru yöntemi değişiyor. Bu yöntem nasıl? başvurunun nasıl yapıldığı, hangi yolların izlendiği, denkliğin nasıl olduğu hepsi aşağıdaki maddelerde mevcut.

Jandarma astsubay alımı başvurusu ne zaman, şartlar ve kontenjanlar neler  2021? Jandarma 1640 personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı - Haberler  Milliyet

BAŞVURU YÖNTEMİ VE BAŞVURULARIN YAPILMASI:

1- Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

2- Adayların “Başvuru Kılavuzunun” tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.

3- Başvurular; 15 Mart 2021 günü başlayıp, 28 Mart 2021 günü saat 23:59’da sona erecektir.

4- Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

5- Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra adaylar tarafından başvuru yapılabilmesi için “Profil Bilgileri” bölümünden;

  a.Kimlik bilgilerinin güncellenmesi (sadece MERNİS’ten yapılabilecektir),

  b.Fotoğraf yüklenmesi (Fotoğraf vesikalık olacaktır),

  c.Adres bilgisinin ve iletişim bilgilerinin girilmesi (adres bilgisi MERNİS’ten çekilerek veya elle girilerek yapılabilecek olup, SMS ile duyuru yapılabilmesi için en az bir cep telefonu numarası girilmesi zorunlu olup girilecek cep telefon numarasının temin işlemleri tamamlana kadar aktif olması gerekmektedir.),

d. Eğitim bilgilerinin yüklenmesi [eğitim bilgileri “YÖK’ten Al” veya “Belgeye Dayalı” şeklinde girilecektir. Son sınıf öğrencileri eğitim bilgilerini “Belgeye Dayalı” olarak yükleyecektir. “Belgeye Dayalı” yüklemelerde; mezun adaylar için diplomasını, son sınıf öğrenciler öğrenci belgesi veya transkript belgesini, YÖK onaylı denklik/eşdeğerlilik belgesi olan adaylar ise denklik/eşdeğerlilik belgesini (taranmış olarak veya resim olarak) sisteme yükleyecektir. Belgeye dayalı denklik/eşdeğerlilik belgesi yükleyecek olan adaylar; 1’inci maddedeki hangi bölüme denklikleri/eşdeğerlilikleri varsa eğitim bilgileri girişinde “Bölüm Adı” kısmına o bölümü seçerek yükleme yapacaklardır.]

  e. KPSS bilgilerinin “ÖSYM’den sorgula” ile yüklenmesi [(Lisans için 2019-2020 yılı

KPSS(P3) puanı, Ön Lisans için ise 2020 yılı KPSS (P93)puanı)]

  f. Boy-kilo bilgisinin beyan edilmesi,

  g. Şehit veya vazife malullerinin eş ve çocuklarından olan adayların ise ‘‘Diğer Bilgi/Belgelerim’’ bölümünde yer alan onaylı ‘‘Şehit Gazi Yakınlık Belgesi’’nin (taranmış olarak veya resim olarak) yüklenmesi (verilen şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin aslı, onaylı veya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından verilen belge, Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu 21/j maddesi kapsamında olanlar), (Bu adaylar sınav esnasında belgenin aslını yanında getirecektir.) işlemlerinin yapılması zorunludur.

6- Ayrıca adaylar, başvuru şartlarında yer almayan ve zorunlu olmayan aşağıdaki bilgi ve belgelerinin girişini “Profil Bilgilerim” bölümünden yapabilecektir.

  a. “Yabancı Dil Bilgilerim” kısmından “ÖSYM’den al” veya “belgeye dayalı” olarak varsa aday tarafından yabancı dil sınavı notları yüklenebilecektir.(Belgeye dayalı yabancı dil sınavı yüklenmesi durumunda, sınav sonuç belgesi taranmış olarak veya resim olarak yüklenecektir.)

   b. Diğer Bilgi/Belgelerim kısmından belgeye dayalı olarak;

1- Ustalık/kalfalık/çıraklık belgesi,

2- Sürücü belgesi,

3- Çalışma süresi belgesi,

4- Sertifika belgesi,

5- Hizmet belgesi,

6- Gemi adamı belgesi,

7- Sporcu lisans belgesi,

8- Mesleki yeterlilik belgesi,

9- Mahalli lisan belgesi,

10- Şehit gazi yakınlık belgesi,

11- Sivil Havacılık Genel Md. Onaylı PPL veya CPL sertifikası

12- Diğer Belgeler

seçeneklerinden uygun olanı veya olanları seçerek ilgili belgeyi (taranmış olarak veya resim olarak) sisteme yükleyebileceklerdir.

7-Profil bilgilerim kısmındaki bilgi ve belge girişleri tamamlandıktan sonra ‘‘Başvurularım’’ kısmından ‘‘Başvuru Sürecindekiler’’ kısmı seçilerek ‘‘2021 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Temini ’’ sınavına ‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basılarak başvuru süreci başlatılacaktır.

8- ‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basıldıktan sonra başvuru şartları bilgilendirme ekranı çıkacak ve adaylar tarafından bu ekranda çıkan bilgilerin tamamı okunduktan sonra sol alt köşede yer alan ‘‘Okudum ve Onaylıyorum’’ kutucuğu işaretlenerek ‘‘Devam Et’’ butonuna basılarak branş seçimi kısmına geçilecektir. ‘‘Okudum ve Onaylıyorum’’ kutucuğunun işaretlenmesi ile adaylar tarafından bu ekranda yazılı olan tüm sınav şartlarını taşıdıklarını kabul ve beyan ettikleri kabul edilecektir.

9- ‘‘Devam Et’’ butonuna basıldıktan sonra branş seçimi ekranı gelecek ve adaylar tarafından durumlarına uygun en fazla iki tercih seçilerek ‘‘Başvuruyu Tamamla’’ butonuna basılarak başvuru tamamlanacaktır. (ADAYLARIN EN FAZLA İKİ TERCİH HAKKI BULANMAKTA OLUP, ADAYLAR TEK TERCİH DE YAPABİLİRLER. İKİ TERCİH YAPAN ADAYLAR İÇİN; BU İKİ TERCİHİNDEN BİRİSİNİN JANDARMA ERKEK VEYA JANDARMA KADIN BRANŞI OLMASI ZORUNLUDUR. İKİ TERCİH YAPAN ADAYIN HER İKİ TERCİHİ İÇİN DE ŞARTLARI TAŞIMASI HALİNDE İLK TERCİHİ, İLK TERCİHİ İÇİN ŞARTLARI TAŞIMAMASI DURUMUNDA İSE, ADAYIN İKİNCİ TERCİHİ (ŞARTLARI TAŞIMASI DURUMUNDA) DİKKATE ALINACAKTIR. BAŞVURU YAPAN VE ŞARTLARI TAŞIYANLAR ADAYLAR TEK BRANŞTAN SEÇME SINAVINA ÇAĞIRILACAKTIR.) ‘‘Başvuruyu Tamamla’’ butonuna basıldıktan sonra ekrana ‘‘Aday Bilgi Formu’’ gelecektir. Aday tarafından formdaki bilgiler kontrol edilerek PDF olarak indirilecek ve iki nüsha çıktısı alınarak imzalanacaktır. Sınav çağrısı yapılan adaylar tarafından bu form imzalı olarak iki nüsha sınavlara getirilecektir.

10- Başvurunun tamamlanması ile tüm profil bilgileri başvuru bilgileri olarak sistem tarafından saklanacak ve adayların başvuruları bu bilgiler üzerinden yapılacaktır. Başvuru sonrasında yapılacak değişiklikler bu başvuru bilgisini değiştirmeyecektir. Bu sebeple profil bilgilerinin değiştirilmesi veya güncellenmesi durumunda; ‘‘Başvuru Sürecindekiler’’ kısmından mevcut başvurunun silinerek, başvurunun tekrar yapılması gerekmektedir. Başvurunun güncellenmemesi durumunda profil bilgileri değiştirilse veya güncellense dahi başvuru bilgileri değişmeyecek ve adayın başvurusu eski bilgiler üzerinden yapılacaktır.

11- Başvuru bilgileri (h) bendinde belirtilen şekilde sadece başvuru süresi içerisinde değiştirilebilecek/güncellenebilecek ve adayın son başvurusundaki bilgiler üzerinden değerlendirmesi yapılacaktır.

12- Sistem tarafından başvuru işlemleri sırasında adayların profil bilgileri ile başvuru şartları karşılaştırılmakta ve sadece şartları uyan adaylar başvuru işlemlerini tamamlayabilmektedir. Bu sebeple adayların başvurularını doğru ve sorunsuz yapabilmeleri için ekranlarda yazılı olan ve işlemler sırasında ekrana gelen uyarı ve hata mesajlarını çok dikkatli okumaları ile talimatlara uymaları önem arz etmektedir.

13- Sisteme girilen tüm bilgi ve belgelerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur. Girilen bilgi/belgelerin kılavuzda yer alan başvuru şartlarına uygun

olmadığının tespit edilmesi durumunda temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun aday elenmiş kabul edilecek (Astsubay olarak ataması yapılmış olsa dahi) ve adayın işlemleri iptal edilecektir. Bu kapsamda “Belgeye Dayalı” olarak sisteme yüklenen belgelerin doğru ve okunaklı olması gerekmektedir.

14- Temin Merkezince aday tarafından verilen bilgilerin doğrulamasının yapılamaması veya ilave bilgilere ihtiyaç duyulması halinde başvuru sahibinden ayrıca belge talep edilebilir. 15- Sürücü belgesi, spor dalında sertifika, yabancı dil sertifikası vb. belgelere sahip olan adaylar, ayrıca bu belgeleri de sınava gelirken yanlarında getireceklerdir.  Başvuru ile ilgili olarak istenen bilgi ve belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir