Duyurular
Ana Sayfa / Askerlik / 2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı
Sözleşmeli Er Alımı 2021

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel Temin Başkanlığının internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Adaylar başvuru ekranına  e-devlet üzerinden  ulaşacaklardır. Sözleşmeli er adayları bütün bilgileri eksiksiz doldurmalılar. Peki başvuru şartları nelerdir?

Başvuru Yapmak İçin tıklayın.

BAŞVURU ŞARTLARI:

 

Sözleşmeli Er Alımı 2021

1-Türk vatandaşı olmak,

2-En az ilköğretim ve ya yurt dışı dengi bir okuldan mezun olmak,

3-Askerliği er veya erbaş olarak bitirenlerin 25 yaşını bitirmemiş olması,

4-Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

5-Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

6-Kurumsal hakları kullanıyor olabilme,

7-Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,

Bu başvuru şartlarını taşıyan adaylar Personel Temini internet adresinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvuruların nerede ve ne zaman yapılacağıyla ilgili buraya tıklayın.

Sözleşmeli Er adayları, daha ayrıntılı bilgi için Sözleşmeli er başvuru kılavuzunu aşağıdaki bağlantıdan bulabilirsiniz;

Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Kılavuzu indirmek için tıklayınız.


SÖZLEŞMELİ ER ADAYLARININ DİKKATİNE:

1.    Adaylar, başvuru ekranına e-devlet üzerinden giriş yapacak, giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek ” Bilgilerim ” kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.
2.    Adaylar, eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlice girmelidir.
3.    Adaylar, Terhis Belgesinin aslını veya e-Devlet üzerinden alınacak bilgisayar çıktısını getireceklerdir.
4.    Askerlik hizmetini yapmamış olan adaylar ise Askerlik Durum Belgelerini e-devlet üzerinden temin edebileceklerdir (onaylı olması şartı aranmayacaktır).
5.    MSY 33-3 Sağlık Muayene Yönergesi 5.Bölüm 1-a maddesine istinaden;
        a.    FYT’ye katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor” ve
        b.    “FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemimde sorumluluk tarafıma aittir” ibaresi bulunan “Muvafakat Yazısı” ile sınava katılacaklardır.
Rapor ve Muvafakat Yazısı örnekleri kılavuza eklenmiştir.
6.    15 Nisan 2020 tarihli ve 31100 sayılı Resmi Gazetede 2.413 sayılı karar ile yayınlanan “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 30’uncu maddesi” gereği; yüz bölgesi, baş bölgesi, tüm boyun ve el parmak uçlarından itibaren dirsekler dahil kollarda kısa kollu gömlek ve dizden itibaren etek ile görünen dövmeler ile bu bölgelerin dışında vücudun görünmeyen bölgelerinde toplam 20 cm² den büyük dövme olan adayların, sağlık raporu aşamasında elenebileceği hususunun göz önünde bulundurulması adayların lehine olacaktır.
7.    Sözleşmeli er alımına  başvuru yapmadan önce mutlaka kılavuzunu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalısınız.

UYARI:
1.    Personel Temin Dairesi Başkanlığınca; güvenlik formu, dosya, zarf, kalem ve silgi gibi malzemeler istenmemektedir. Yol güzergahındaki ve Nizamiye önündeki seyyar satıcılara/büfelere kesinlikle itibar etmeyiniz Sınav salon görevlileri tarafından sizin için sınav salonunda kalem ve silgi hazır bulundurulacaktır.
2.    Sınav günü kılavuzda belirtilen belgeleri pembe karton dosya içerisinde getirmeniz yeterlidir.

İlginizi Çekebilir!

Sözleşmeli Personel Alımı 2021

Milli Savunma Üniversitesi’ne Sözleşmeli Personel Alımı 2021

Bu yazımızda Personel Temin Başkanlığında ilanı yapılan Milli Savunma Üniversitesine Sözleşmeli Personel alımı hakkında bilgiler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir