Duyurular
Ana Sayfa / Askeri Haberler / 2018 Askeri Öğrenci Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır
2018-askeri-ogrenci-alim-basvurusu-nasil-yapilir

2018 Askeri Öğrenci Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır

2018 Askeri Öğrenci Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

2018 yılı Milli Savunma Bakanlığı tarafından askeri personel ve öğrenci alımları ile ilgili detaylar belirlendi. Bu detaylarda gerek alımlarla ilgili başvurular gerekse sınav tarihleri ayrıca belirtildi. Askeri öğrenci alımları ile ilgili sınavlar 9 Ocak tarihinde başlayacak olup, 15 Ocak 2018 tarihinde sona erecektir.

Mili Savunma Bakanlığına bağlı olarak toplam 3 bin civarında subay, 5 bin civarında da astsubay alımları yapılacaktır. Subay ve astsubaylar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yerleştirilecektir. İlk kez düzenlenen ve kılavuzu yayınlanan Milli Savunma Üniversitesi için sınav tarihi ise 18 Mart 2018 olarak belirlenmiştir.

2018-askeri-ogrenci-alim-basvurusu-nasil-yapilir

Askeri Öğrenci Alım Başvuru Şartları

Askeri öğrenci sınavları için başvuru şartları şu şekilde sıralanmaktadır;

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Lise ve dengi okullarda öğrenim gören kişiler mutlaka başvuru tarihine kadar mezun kategorisine geçmiş olmalıdır.
-Astsubay Meslek Yüksekokulları için yalnızda erkek adaylar başvuru yapabilecek ve başvuru yapanlar en fazla 1997-sonrası doğumlu olmalıdır.
-Harp Okulları içinse erkek ve bayan adayların başvurusu kabul edilecektir. Başvuru yapanlar en fazla 1998-sonrası adaylar olmalıdır.
-Astsubay Meslek Okulları ve Harp Okullarına başvuru yapacak olan adaylar mutlaka 18 Mart tarihinde yapılacak olan üniversite sınavına katılmış ve taban puan almış kişiler olmalıdır.

Askeri Öğrenci Alımları ile İlgili Tercih Tarihleri

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrencisi olarak 18 Mart 2018 tarihinde sınava katılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için 24 Nisan ile 11 Mayıs arasında tercihlerini yapabilirler.

Adaylar tercihlerini www.msb.gov.tr  internet adresi aracılığı ile yapabilecektir. Bu tarihler arasında tercih işlemlerini tamamlamayan adayların mazereti kabul edilmemekle birlikte, herhangi bir ek süre de tanınmayacaktır. Tercihlerin yapılmasının ardından değerlendirme süreci başlayacak ve uygun kişiler 2. mülakat aşamasına davet edilecektir.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir