Duyurular
Ana Sayfa / Askeri Haberler / Eğitim Veren Pilot Okulları Listesi
pilot-okullari-696x348

Eğitim Veren Pilot Okulları Listesi

Eğitim Veren Pilot Okulları Listesi

Pilot mesleği için mesleki yeterlilik açısından gerekli eğitimlerin alınarak, görevlerin başarı ile tamamlanması gerekmektedir. Kişilerin pilotluk eğitimlerini aldıkları yerler genel olarak pilotluk okulu adı ile bilinmektedir. Bu okullar, yeterli düzeyde eğitimlerin verildiğine dair müfettişler tarafından denetlenmekte ve eğitimler pilotluk mesleğinin gerekleri doğrultusunda verilmektedir.

Gerek teknik gerekse sözlü eğitimin oldukça fazla olduğu pilotluk mesleği için kişiler özel eğitimlerle de yetiştirilmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak pilotluk eğitimleri veren pilotluk okulları bu müdürlüğün müfredat ve prosedürlerini de uygulamakla yükümlüdür.

pilot-okullari-696x348

Pilot Okul Listeleri

Pilot okullarının hepsi aynı eğitim sistemini uygulamamaktadır. Bazı pilot okulları teknik konularda daha çok eğitim düzenlerken bazı pilot okulları da farklı alanlarda eğitimleri aktif olarak işlemektedir. Bu nedenle, her pilot okulundaki eğitim aynı olmamaktadır. Özellikle, bir pilotun başlıca alması gereken eğitimler kabin içi ve kabin dışı acil durum eğitimi ile TİP intibak eğitimidir. Bu eğitimler, pilotluk mesleğinin gerekli eğitimlerinden biridir. Bu nedenle, başta bu eğitimleri veren pilot okulları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Kurumların pilot okullarında verilen eğitimler ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden yayınlanan http://web.shgm.gov.tr/tr/havacilik-isletmeleri/2067-yetkili-havacilik-egitim-kuruluslari adresi aracılığıyla pilot okul listesine ulaşabilirsiniz. Liste dahilinde hem kurumları hem de bu kurumların verdikleri eğitimler konusunda bilgiye sahip olabilirsiniz.

Pilot Okulu Eğitimleri

Pilot okullarında kademeli olarak eğitimler verilmektedir. Pilotluk için ilk aşama PPL eğitiminden geçmektedir. Bu eğitim sonucunda başarılı kişilere PPL lisansı verilmekte ve bu lisans ile küçük boyuttaki uçaklar kullanılmaktadır. Bu lisanslar kontrol uçuşu olarak bilinen kısa uçuşların başarı ile sonuçlanması sonucunda kazanılmaktadır. İkinci eğitim ise, ATPL lisans eğitimidir.

Bu lisans 14 dersi kapsamakla birlikte, 1000 saati aşan bir ders süresine sahiptir. Bu lisansa sahip olmak isteyen kişilere toplam 4 adet hak tanınmıştır. 4 kez lisans eğitimi alıp başarısız olan kişiler tüm eğitime baştan almaları gerekmektedir. ATPL lisans eğitiminde başarılı olan kişiler ise pilotluk aşamasında 1500 saatlik bir uçuş süresini tamamladıktan sonra ATPL lisansını almaya hak kazanmaktadır.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir