Duyurular
Ana Sayfa / Astsubay / Bordo Bereli Olma Şartları Nelerdir
bordo-bereli-nasil-olunur

Bordo Bereli Olma Şartları Nelerdir

Bordo Bereli Olma Şartları Nelerdir?

Bordo Bereliler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subay, astsubay ve uzman erbaşlardan yarattığı askerlik birimi içerisinde yer alan elit bir silahlı kuvvettir. Birim, ülkeye yönelik herhangi bir iç veya dış saldırıları ortadan kaldırmak için kurulmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri için konvansiyonel olmayan savaş ve özel operasyonlar Bordo Bereleri tarafından ele alınır.  Bir Bordo Bereli asker yüksek ve özel eğitimli bir asker olduğu için her tür arazi ve iklimde hayatta kalabilir. Bugün güç, Özel Kuvvetler Komutanlığı (eski Özel Harp Dairesi) emri altındadır.

Ayrıca, Saldırı Arama Kurtarma Takımları ve Su altı Saldırı Ekipleri (Deniz Arama Takımları) ile birlikte çalışırlar. Almanya 2004 yarışmasında birinciliği kazanan Bordo Bereliler daha önce de PKK lideri Abdullah Öcalan’ı Kenya’da ele geçirdiklerinde tüm dünyanın ilgisini üzerilerinde toplamışlardır. Bordo Berelilerin askerlik kimlikleri MİT tarafından sınıflandırılmaktadır.

bordo-bereli-nasil-olunur

Kimler Bordo Bereli asker olabilir?

Uzman erbaş astsubay ya da subaylar bordro bereli olarak görev yapabilirler.

Bordro Bereli Olma Şartları Nelerdir?

Gönüllülük esasına dayanan bordro bereli askerlikte başlangıçta fiziksel ve psikolojik testlerin yanı sıra yazılı sınavın da başarıyla verilmesi gerekir. Sınavı geçenler adaylar özel kuvvet olurlar. En az bir yabancı dilde yeterli dil becerisi de kabul için bir artıdır. Adaylar 120-260 hafta süren zorlu bir eğitim sürecini tamamlamak zorundadırlar. Bordo bereli olmak için yapılan başvurularda uzman erbaş astsubay ya da subay olma şartı aranmaktadır.

Bordo Berelilerin Tamamlaması Gereken Eğitimler Nelerdir?

Bordo Bereli olmadan önce gerçekleştirmek zorunda olunan eğitim ve öğretimden bazıları şunlardır:

Yerel: Savaş teknikleri, dövüş sanatları, kimlik tespiti, uzun mesafeli keşif ve devriye, infiltrasyon, hayatta kalma, sorgulama / sorgulama önleme, kaçış, özel operasyonlar, psikolojik operasyonlar, sivillere yardım, paraşüt, komando, kişisel koruma, kış savaşı, kurbağa atma, yamaç paraşütü.

Uzmanlık Alanı: Patlayıcılar, patlama teknikleri, maden ve bubi tuzakları, ilk yardım, paramedik, hayatta kalma kaçış, hafif ve ağır silahlar, iletişim, cephanelik sonlandırma kursları.

Uluslararası: Özel Kuvvetler, Hava birimi, sivil ilişkiler, devriye gezisi, hayatta kalma, psikolojik işlemler dersleri üzerine uzmanlık.

İlginizi Çekebilir!

2021 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Başladı

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı  2.Dönemi gerçekleşecek olan  sözleşmeli er alımı başvurularını başlattı. Başvurular Personel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir